9 Mart 2017 Perşembe

Tersyüz Kitabının Tanıtımı ve Alıntılar

  Hiç yorum yok
Fern; çelimsiz,yaşıtlarından çok daha ufak duran,çelingen,gözlüklü,dişleri telli,kızıl saçlı,çilli ve çirkindir.Aynı zamanda kocaman kalbi olan yardımsever bir lise öğrencisidir.Kendini bildi bileli Ambrose'ye aşıktır.Ambrose; okulun güreş takımda birinci, çok güçlü ve aşırı yakışıklıdır.Okulun güzel kızı Rita ile çıkmaya başlar.Rita aynı zamanda Fern'in en iyi arkadaşıdır.İki sevgili mektuplaşmaya başlar fakat bir süre sonra ayrılırlar.Sebebi mektuplardaki kızla Rita'nın alakası olmamasıdır.Çünkü Rita mektupları Fern'e yazıdırır ve Ambrose bunu öğrenir.Kendisine itiraf edemesede mektuplardaki kıza aşık olur.Okulun son senesi mezun olurlarken Ambrose güreş sayesinde çok büyük bir burs kazanır ama kendini başka şekilde halkın gözünde kahraman göstermek için güreş takımındaki arkadaşlarını da kendisiyle gelmeleri için ikna edip askere gider.Askere gitmeden önce toplanip eğlenirler ve bu eğlenceye Fern'de katılır.Ortamda aşağılanan Fern ağlayarak uzaklaşırken Ambrose ona yetişir ve Fern'ini öper.Bu son görüşmeleri olur.İkiz kulelerin uğradığı saldırı sonucunda askerliklerini Irakta yapan Ambrose ve arkadaşları hain bir pusuya düşer.Amborsey 'in suratının bir tarafı paramparça olur ama hayatta kalır.Artık hayat onun için çook zordur...  Amerikan gençlik filmi izlemişim etkisi yarattı bende.Bu tarz severlere tavsiye edebilirim.Başlarda sıkılsamda sonrasında beğendim.Dostluk,arkadaşlık,yardımseverlik,vatan sevgisi,dış güzelliğin geçici olması gibi bir çok konuyu barındırıyor."Eğer bir insanı gerçekten ve yürekten severseniz herkesin onda gördüğü kusurları siz görmezsiniz!"Kitap tamda bunu anlatıyor. Kitaptan alıntılar; 🔸 Keşke yaşam kitaplarımdakilere daha çok benzeseydi.Kitaplardaki ana karakterler asla ölmezler.Eğer ölürlerse hikaye ya mahvolur yada biter. 🔸Herkes birileri için ana karakterdir.Önemsiz bir karakter yoktur. 🔸 Sensiz yalnız kalmaktansa seninle kaybolmayı tercih ederim. 🔸Göremediğimiz şeyler için umudumuz vardır.Her kayıpta bir ders,sevgide güç ve içimizde bedenlerimizin sınırlayamayacağı,henüz ortaya çıkmamış,muhteşem güzellik olduğuna inanırız.


Fern; çelimsiz,yaşıtlarından çok daha ufak duran,çelingen,gözlüklü,dişleri telli,kızıl saçlı,çilli ve çirkindir.Aynı zamanda kocaman kalbi olan yardımsever bir lise öğrencisidir.Kendini bildi bileli Ambrose'ye aşıktır.Ambrose; okulun güreş takımda birinci, çok güçlü ve aşırı yakışıklıdır.Okulun güzel kızı Rita ile çıkmaya başlar.Rita aynı zamanda Fern'in en iyi arkadaşıdır.İki sevgili mektuplaşmaya başlar fakat bir süre sonra ayrılırlar.Sebebi mektuplardaki kızla Rita'nın alakası olmamasıdır.Çünkü Rita mektupları Fern'e yazıdırır ve Ambrose bunu öğrenir.Kendisine itiraf edemesede mektuplardaki kıza aşık olur.Okulun son senesi mezun olurlarken Ambrose güreş sayesinde çok büyük bir burs kazanır ama kendini başka şekilde halkın gözünde kahraman göstermek için güreş takımındaki arkadaşlarını da kendisiyle gelmeleri için ikna edip askere gider.Askere gitmeden önce toplanip eğlenirler ve bu eğlenceye Fern'de katılır.Ortamda aşağılanan Fern ağlayarak uzaklaşırken Ambrose ona yetişir ve Fern'ini öper.Bu son görüşmeleri olur.İkiz kulelerin uğradığı saldırı sonucunda askerliklerini Irakta yapan Ambrose ve arkadaşları hain bir pusuya düşer.Amborsey 'in suratının bir tarafı paramparça olur ama hayatta kalır.Artık hayat onun için çook zordur...
Amerikan gençlik filmi izlemişim etkisi yarattı bende.Bu tarz severlere tavsiye edebilirim.Başlarda sıkılsamda sonrasında beğendim.Dostluk,arkadaşlık,yardımseverlik,vatan sevgisi,dış güzelliğin geçici olması gibi bir çok konuyu barındırıyor."Eğer bir insanı gerçekten ve yürekten severseniz herkesin onda gördüğü kusurları siz görmezsiniz!"Kitap tamda bunu anlatıyor.
Kitaptan alıntılar;
🔸 Keşke yaşam kitaplarımdakilere daha çok benzeseydi.Kitaplardaki ana karakterler asla ölmezler.Eğer ölürlerse hikaye ya mahvolur yada biter.
🔸Herkes birileri için ana karakterdir.Önemsiz bir karakter yoktur.
🔸 Sensiz yalnız kalmaktansa seninle kaybolmayı tercih ederim.
🔸Göremediğimiz şeyler için umudumuz vardır.Her kayıpta bir ders,sevgide güç ve içimizde bedenlerimizin sınırlayamayacağı,henüz ortaya çıkmamış,muhteşem güzellik olduğuna inanırız.


Kitap Tanıtımı

T Harfi ile Başlayan

Beğendiğiniz Gönderileri Arkadaşlarınızla Paylaşınız

Etiketler :

Kitaptan Bunlar

Bir Kitap Arıyorsun ve İçeriği güzel olsun diyorsan kitaplardan alınan kesitlerle hoşuna giden kitabı bulabilirsin. Destekleriniz İçin Teşekkürler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.