27 Şubat 2017 Pazartesi

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi Kitabının Tanıtımı

  Hiç yorum yok
Olay günümüzde geçiyor, sosyal konular güzel anlatılmış.  Olay yılbaşı gecesi Tarlabaşı' nın arka sokaklarında bir erkek cesedi bulunmasıyla başlıyor. Başkomiser Nevzat ve yardımcısı olay yerine geliyor ve soruşturma başlıyor. Mafya hesaplaşmaları ,kentsel dönüşüm, rant kavgaları, tinerci çocuklar, gezi olayları, (1955 deki 6-7 Eylül olayları, varlık vergisi) olay örgüsü içinde güzel geçişlerle anlatılıyor. Konu geçişleri kısa kısa olsa da sıkıcı ve kopuk değil. Konuya hakim okuyorsunuz, betimlemeler, zaman mekan güzel ele alınmış.Hikayede birkaç anlatıcı var .Okumanınızı tavsiye ederim...  Beğendiğim alıntılar 'İnsan yaşadığı yere benzer, "demişti bir şair. Hukukumuz da yaşadığımız yerler gibiydi, eskimiş, işlevini yitirmiş, çürümeye terk edilmiş, yıkılmak üzere... Böyle bir toplumda adalet gerçekleşebilir miydi? " "Aşk dünyanın en güzel mazeretidir. " "Ama insanın söz getiremediği duygular vardır, engelleyemediğimiz. Nezaket başkadır, insanın içinden geçen başka. " "Cinayet işleyenler, kurbanlarıyla birlikte kendi huzurlarını da öldürürler. " "Şiddeti kullanarak ideal bir toplum yaratamazsın. "

Olay günümüzde geçiyor, sosyal konular güzel anlatılmış.  Olay yılbaşı gecesi Tarlabaşı' nın arka sokaklarında bir erkek cesedi bulunmasıyla başlıyor. Başkomiser Nevzat ve yardımcısı olay yerine geliyor ve soruşturma başlıyor. Mafya hesaplaşmaları ,kentsel dönüşüm, rant kavgaları, tinerci çocuklar, gezi olayları, (1955 deki 6-7 Eylül olayları, varlık vergisi) olay örgüsü içinde güzel geçişlerle anlatılıyor. Konu geçişleri kısa kısa olsa da sıkıcı ve kopuk değil. Konuya hakim okuyorsunuz, betimlemeler, zaman mekan güzel ele alınmış.Hikayede birkaç anlatıcı var .Okumanınızı tavsiye ederim...  Beğendiğim alıntılar 

'İnsan yaşadığı yere benzer, "demişti bir şair. Hukukumuz da yaşadığımız yerler gibiydi, eskimiş, işlevini yitirmiş, çürümeye terk edilmiş, yıkılmak üzere... Böyle bir toplumda adalet gerçekleşebilir miydi? " 

"Aşk dünyanın en güzel mazeretidir. " 

"Ama insanın söz getiremediği duygular vardır, engelleyemediğimiz. Nezaket başkadır, insanın içinden geçen başka. " 

"Cinayet işleyenler, kurbanlarıyla birlikte kendi huzurlarını da öldürürler. "

 "Şiddeti kullanarak ideal bir toplum yaratamazsın. "

Kitap Tanıtımı

Beğendiğiniz Gönderileri Arkadaşlarınızla Paylaşınız

Kitaptan Bunlar

Bir Kitap Arıyorsun ve İçeriği güzel olsun diyorsan kitaplardan alınan kesitlerle hoşuna giden kitabı bulabilirsin. Destekleriniz İçin Teşekkürler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.